Geleneksel kızartma yöntemleri genellikle çok miktarda yağ kullanımını gerektirir. Ancak Fakir Glamair Chefry Sıcak Hava Fritözü, sıcak hava teknolojisi sayesinde yiyecekleri lezzetli bir şekilde kızartırken yağ kullanımını minimumda tutar. Böylece, sağlıklı bir şekilde kızarmış yiyeceklerin tadını çıkarabilirsiniz. Fakir Glamair Chefry, kullanımı son derece kolay bir cihazdır. Tek yapmanız gereken yiyecekleri fritöze yerleştirmek, sıcaklığı ve süreyi ayarlamak ve ardından lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak. Karmaşık ayarlamalar veya uzun süreler beklemek zorunda kalmazsınız. İşte Glamair Chefry Airfryer ile yapabileceğiniz 6 harika airfryer tarifi!
Hamsileri ayıklayın ve bol suyla yıkayın. Bir süzgeçte süzerek fazla suyunu süzün. Mısır unu, un, tuz, karabiber, kırmızı toz biberi bir kapta karıştırın. Hamsileri unlu karışıma bulayın. Airfryer'ı 180 derecede ısıtın. Sepetin altına bir damla zeytinyağı sürün. Hamsileri airfryer sepetine tek kat halinde yerleştirin. Hamsileri 10-12 dakika pişirin. Pişen hamsileri limon dilimleri ile servis edin.
Tavuk göğsünü dilediğiniz boyutlarda kesin. Tavukları yoğurt, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile karıştırın ve 15 dakika marine edin. Un ve pul biberi bir kapta karıştırın. Marine edilmiş tavukları unlu ve mısır gevrekli karışıma bulayın. Airfryer' 180 dereceye ısıtın. Tavukları airfryer sepetine tek kat halinde yerleştirin. Tavukları 15-20 dakika pişirin. Pişen tavukları servis tabağına alın ve mevsim salatası ile servis edin.
Soğanları ince halkalar halinde kesin ve halkaları birbirinden ayırın. Unu bir kaba alın. Yumurtaları başka bir kaba kırın ve çırpın. Galeta ununu (veya ekmek kırıntısını) ve baharatları da ayrı bir kaba alın. Her bir soğan halkasını önce una, ardından yumurtaya ve son olarak da galeta unu karışımına batırarak her tarafını kaplayın. Kaplamış olduğunuz soğan halkalarını hafifçe yağlanmış airfryer sepetine yerleştirin. Tek katman olacak şekilde dizmeye özen gösterin. Airfryer'ı 200 derecede 10 dakika pişirin. Soğan halkaları altın rengine dönene kadar pişirin. Pişirdikten sonra damak zevkinize uygun dip soslar ile sıcak servis edin.
Karnabaharın yeşil kısımlarını kesin ve çiçeklerine ayırın. Bir kapta zeytinyağı, mısır unu, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi karıştırın. Karnabaharları hazırladığınız sosa ekleyin. 15 dakika sosun içerisinde bekletin. Airfryer'ın sepetine karnabaharları ekleyin. Airfryer'ı 180°C'ye ayarlayın ve 15-20 dakika pişirin. Son 5 dakika kala parmesan peyniri ekleyin ve altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. Airfryer'dan çıkarın ve sıcak servis yapın.
Milföy hamurlarını tezgâha serin ve oda sıcaklığında 10 dakika kadar yumuşamasını bekleyin. Yumuşayan hamurun her bir yaprağını ikiye kesin. Geniş tarafına birer yemek kaşığı sürülebilir çikolata sürün. Hamurun kenarlarını içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız kruvasanları yağlı kağıt serili airfryer sepetine yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü çırpın ve kruvasanların üzerine sürün. Airfryer'ı 180°C'ye ısıtın ve kruvasanları 15-20 dakika pişirin. Pişen kruvasanların üzerini pudra şekeri serpiştirin ve servis edin.
Makarnayı paket talimatlarına göre haşlayın ve süzün. Haşlanmış makarnayı geniş bir kaseye alın ve zeytinyağı, tuz, karabiber, paprika, pul biber, kekik ve sarımsak tozu ekleyin. Makarnayı baharatlarla iyice karıştırın. Airfryer sepetini yağlı kağıt ile serin. Baharatlı makarnayı airfryer sepetine ekleyin. Airfryer'ı 180°C'ye ısıtın ve makarna cipslerini 10-12 dakika pişirin. Pişme sırasında makarna cipslerini bir kez sallayın. Makarna cipsleri altın rengi ve çıtır olduğunda airfryer'dan çıkartın. Dilerseniz makarna cipslerini ketçap, mayonez veya barbekü sos ile servis edebilirsiniz.
Fakir Glamair Chefry, sadece kızartma için değil, aynı zamanda fırınlama, ızgara, pişirme gibi çeşitli pişirme yöntemlerini destekler. Böylece, yaratıcılığınızı kullanarak farklı airfryer tarifleri deneyebilir ve çeşitli yemekler pişirebilirsiniz.
Daha fazla bilgi için Glamair Chefry Sıcak Hava Fritözü’ne buradan ulaşabilirsiniz.